Godt vedlikeholdt kalesje, varer lengre!

Vi i Seilmaker Iversen tilbyr kalesjeservice til alle typer kalesje. Vi har sett et økende behov for vedlikehold av kalesjer, og har i den forbindelse gjort investeringer for å kunne tilby dere som kunder en komplett løsning for å øke levetiden på kalesjen.

NYHET – VI TILBYR FRI RETURFRAKT PÅ KALESJER SENDT TIL VÅR ADRESSE
REGISTRER DIN ORDRE HER

Tradisjonelt sett sies det at man bør sy over sømmer ca hvert 5 år for å sikre at kalesjen ikke går i oppløsning. Dette avhenger selvfølgelig av bruk, lagring på vinteren og ikke minst vær og vind. Men det anbefales å tørke og lagre kalesjen innendørs gjennom vinteren for å unngå blant annet jordslag m.m. på duken.

Det er nettopp derfor vinteren er den perfekte tiden

for å levere inn din kalesje på service. 

Vi bruker industrivaskemaskin til å vaske kalesjer for våre kunder.  Kombinert med bløtlegging i 24 timer i 25-30 graders spesial såpevann gir vår vask veldig gode vaskeresultater, uten at kvaliteten på kalesjeduken eller vinduer forringes!

Vi har de siste årene hatt flere “total” renovasjoner av kalesjer hvor kunden var forberedt på å kjøpe ny. Men en runde i vår 3 stegs kalesjeservice har kunden fått “ny” kalesje for under halve prisen av hva en ny kalesje koster.

Se f.eks. før og etter bilder av en kalesje vi har fikset.

Kalesjeservice består av 4 steg, men vi anbefaler alle å gå for FULL PAKKE!
1, Vask:
Vi vasker din kalesje. Prosessen er at vi først bløtlegger kalesjen i 25-30 graders såpevann i 24 timer, før den går i nyinnkjøpte industrivaskemaskin som kjører et effektivt skånsomt program som får bort det meste av skit på kalesjen. Deretter henges kalesjen opp til tørk.

2, Kalesjeservice: Etter at kalesjen er helt tørr går våre dyktige medarbeidere over den og utfører kalesjeservice utifra kundens ønsker.  Inkludert i fastprisen er 1 time service. (Arbeid utover 1 time blir ekstra etter avtale med kunden.) Eksempler på hva vi gjør er; sy over sømmer, bytte vinduer, bytte glidelåser, bytte skaikant, bytte knottelapper, lappe hull, m.m.

3, Impregnering: Etter at kalesjen er ferdig reparert, blir kalesjen impregnert med Seajet kalesjeimpregnering EKSTRA, som er et fantastisk produkt med gode resultater. Vi håndimpregnerer kalesjene for å sikre at alt blir tatt, og vinduer ivaretas. Da bruker vi malingsrulle med impregnering på kalesjen til den ikke trekker mer før den henges opp på nytt til tørking.

(4, Lagring): Dette er en “NYHET” i vårt tilbud til våre kunder. Ved innlevering av kalesjen kan man velge å la den ligge til over vinteren, eller når man trenger den. Dette er spesielt nyttig for de kundene som leverer inn kalesjen på høst/vinter og ikke skal bruke båten før til våren igjen.

Vi har de siste årene hatt veldig gode resultater og tilbakemelding på vår kalesjeservice, og kan vise til over 100 kalesjer som har fått dette utført.

Er du usikker på om du trenger ny kalesje eller om vi kan klare å fikse den for deg, og gjøre den “så god som ny igjen” kom innom oss på Frekhaug så ser vi på den sammen og gir deg et prisoverslag. Trykk eventuelt her for å komme til kontaktskjema.

Normal leveringstid på kalesjeservice er ca 14 dager. Med godt “tørkevær” kortere.

Som kunde kan du velge mellom 3 pakker: 

 1. Vask og 1 time service.
  • Liten : 2990,- inkl mva
  • Medium: 3990,- inkl mva
  • Stor: 4990,- inkl mva
 2. Vask, 1 time service og impregnering.
  • Liten: 3990,- inkl mva
  • Medium: 4990,- inkl mva
  • Stor: 5990,- inkl mva
 3. Vask, 1 time service, impregnering og lagring. 
  • Liten: 4490,- inkl mva
  • Medium: 5490,- inkl mva
  • Stor: 6490,- inkl mva

* det tas forbehold om at merker som rust, jordslag, oljeflekker og smuss fra gummi ikke vil gå helt bort i vask. En gammel kalesje vil aldri bli “ny” etter vask, men den blir så ren som den kan. Kalesjen kan også i enkelte tilfeller oppleves som “trang” når den tas på etter vask, men et tips er da og ta kalesjen på litt og litt om gangen og bløtlegge den underveis.