Ny kalesje

Vi dekker det meste!

Trenger du ny kalesje til båten?

Vi kan hjelpe deg med det meste innen kalesje til båt, for her er det flere muligheter å velge mellom.

Ny original kalesje

Dersom du har en båt med original kalesje, kan vi bestille en ny fra leverandør til deg. Vi har forhandleravtale med flere norske og utenlandske aktører.

Vi er forhandler for originale kalesjer til Yamarin, Uttern, Finnmaster, Askeladden, Aquador, Jeanneau, Beneteau, Nidelv, Princess, Fairline, og mange flere.

Modellnummer/artikkelnummer på kalesje

Det som er viktig når du bestiller ny original kalesje, er at du oppgir modellnummer/artikkelnummer på kalesjen. Dette skal være synlig på din gamle kalesje, gjerne oppunder taket over et vindu, eller lignende. Når du har dette nummeret vil du få korrekt kalesje til din båt, da flere båtmodeller kan ha mange alternative kalesjer å velge mellom. Send gjerne inn foto av artikkelnummeret i kontaktskjema under.

Send forespørsel

Spesialtilpasset kalesje i Bergensområdet

Dersom du ikke finner modellnummeret/art.nummeret på din gamle kalesje, ikke har den gamle, eller båten ikke har hatt kalesje tidligere – kan vi sy en ny til deg fra vår produksjon.

Våre dyktige medarbeidere produserer elegante, tilpassede kalesjer med gode, smarte detaljer og løsninger, basert på dine ønsker og behov. Vi har et stort utvalg farger i kalesjeduken Sunbrella Pluss med mange klassiske farger, både ensfarget og melert.

Foto: Bildene over viser sprayhood og cockpit-kalesje produsert og montert av Seilmaker Iversen.

Ulike typer kalesjer

Vi kan sy alle typer kalesjer til din båt. Vår produksjon setter kunden i førersete og vi gjør vårt ytterste for at kunden skal få sin kalesje slik som man ønsker. Vi monterer bøyler og fester på båter som ikke har dette fra før, og tilbyr også montering av kalesje på båt etter produksjon dersomom dette er ønskelig.

- Sprayhood og cockpit-kalesjer

- Kalesje etter mal

- Havnetrekk

- Rekketrekk

- Lazybag

- Genoastrømpe

- Seilpresenning

Detaljer for kalesjesøm

Bilde over: Her har vi montert bøyler for cockpit-kalesje, og laget utsparing for vinsjen. Vinduene er formet elegant etter bøyleplassering og bøylene har fått beskyttelsestrekk i kalesjeduk med borrelås for enkel montering.

Bilder over: Vi har fokus på gode, praktiske og elegante detaljer også innvendig i kalesjene. Bildene over viser hvor mye lys-innslipp og utsikt man får ved å velge større flater med vinduer, og hvordan disse kan tilpasses bøyler og detaljer på en praktisk og elegant måte.

Foto: Her har vi laget utsparing til vinsjen babord, med knottlapper som sikrer godt feste av kalesjen og med alle kantebånd laget i kalesjeduk. Alle sømrom er lagt i riktig retning og stukket etter for å sikre en god avrenning og dermed en tett kalesje.

Foto over: Her er det laget dør akter i cockpit-kalesjen. Med glidelåser i hver side er det enkelt å åpne opp døren, og den kan enkelt rulles opp og festes med opprullingsstropper.

Foto: Her har vi sydd inn en praktisk lomme innvendig i sprayhoodsom er  tilpasset sømmer og bøyler for kalesjen.

Foto over: Liv Monika og Berit monterer ny sprayhood på seilbåt som ligger i båtplassen vår i Litlebergen for anledningen.

NB: Søm av ny kalesje er et geografisk begrenset tilbud, eller kom til vår nærmeste havn

Muligheten for å få spesialtilpasset kalesje har en geografisk begrensning da vi er nødt til å gjennomføre en oppmåling og ta mal direkte på båten din. En kopiering av gammel kalesje som er tatt av båten vil sjelden fungere da den gamle duken har formet seg til båten over flere år, og en ny duk har en helt annen fasthet.

Spesialtilpassede kalesjer er derfor noe vi kan tilby båteiere i Bergens-området, men de som ønsker å bringe båten til oss er selvsagt velkommen til det. Vi disponerer noen plasser i bryggen ved Litlebergen like nord for Bergen, så her kan vi avtale tidspunkt for oppmåling dersom det er ønskelig.

Beregn tid til oppmåling og montering

Det som er viktig å huske på er at været spiller en stor rolle for når oppmåling og mal-tagning blir gjennomført. For optimal oppmåling ønsker vi helst å gjennomføre oppmålingen uten for store mengder regn og vind, så det kan være greit å planlegge en lengre periode der båten er tilgjengelig for oss. Vi tar kontakt med deg i forkant av oppmålingen og avtaler noen dager i forveien når vi ser at været er med oss.

Også når det gjelder montering av bøyler og kalesje ønsker vi at temperaturen ligger over ti grader med hensyn til boring i dekk og at vinduene i kalesjene ikke bør håndteres i kalde temperaturer da det kan oppstå skader på disse.

TIPS: Kalesjer krever vedlikehold, minst hvert 5 år bør kalesjen på service for å gå over blant annet sømmer og glidelåser, for å sikre at den vil leve i mange år til. Vask og impregnering av kalesje vil også bidra til en lengre levetid. Vi utfører dette for kalesjer og trekk i alle størrelser. Les mer om vår kalesjeservice her. 

Step by Step for ny kalesje

- Send inn forespørsel med info og bilder av din båt

- Vi tar kontakt med et pristilbud og estimert leveringstid

- Ved bestilling tar vi kontakt for oppmåling

- Kalesje blir levert til avtalt leveringstid

For å kunne hjelpe deg med ny kalesje, trenger vi noen opplysninger fra deg i skjemaet under.

Send forespørsel
© Seilmaker Iversen
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram