Tauverk

Vi dekker det meste!

Ønsker du tau i god kvalitet til seilbåt, motorbåt, eller fortøyning?

Vi har et meget stort utvalg i tauverk, både for salg i vår butikk på Frekhaug og i vår nettbutikk(link til tauverk og fortøyning).

Hos oss finner du en rekke tau-varianter innenfor ulike kvaliteter i alle prisklasser.

Vi kan tilby alt av tauverk til båt, industri, hobby, hus og hage, kunst og scene.

Enten det er et dyneema-tau, polyester-tau, polyetylene-tau, strikksnorer eller kunsthamp. Alle i et stort utvalg av dimensjoner og farger. 3-slått, flettet, hulflettet, med og eller uten ytterfletting.

Vi fører blant annet Regatta 2000, Racer-XTR, ren Dyneema og Herkules fra Liros.

Send forespørsel

Foto: Noen av tau-kvalitetene vi kan levere fra Liros. Fra venstre: Regatta 2000, Racer XTR, Herkules og Herkules Vision.

LIROS

Tauverkslevrandøren Liros ble grunnlagt av familien Rosenberger for over 150 år siden, og er en av de største tauprodusentene i verden. Det er ingen tilfeldighet at det er dette tauverket som brukes i konkurranser som OL, America’s Cup og Volvo Ocean Race. Slike seilere velger alltid det beste utstyret!

Eksempler på kvalitetsprodukter fra Liros er: Dyneema, Vectran, PBO, polyester, Soft-sjakler, skjøter, fall, fortøyninger, ferdig strippet spinnskjøte/fall osv.  Liros er også meget fleksible på å spesialprodusere! Se den komplette produktkatalogen her

Et utdrag fra vårt utvalg i butikken

Robline

Vi kan også tilby kvalitetstau fra Robline via vår nettbutikk. Her har vi et stort spekter av tau som Robline produserer.
Trykk her for å gå til nettbutikken

Kundeservice

Vi kan veilede deg i valg av tauverk etter dine ønsker og behov. Oppgi gjerne bruksområde, aktivitetsnivå (regatta eller tur), evt .mastehøyde og båtmodell/antall fot, så kan vi hjelpe deg med å velge riktig kvalitet og beregne antall meter tauverk til formålet.

Dersom du ønsker en større spesialordre, kan du gjerne ta kontakt med oss, så kan vi bestille inn riktig kvalitet og mengde. Kontakt oss da gjerne på produksjon@seilmakeren.no med ønsker og behov.

Vi leverer også med tau på mange av våre riggerjobber og våre riggere kan medbringe korrekt tauverk til riggservice på din båt.

Spleising

Du kan også få utført spleisearbeid hos oss, som f.eks i enden av fall.

Spleis kan du bestille når du kjøper eller bestiller tauet, oppgi da gjerne innvendig mål for ferdig løkke, eller hvilket utstyr du ønsker at vi skal legge i spleisen.

På bildene over ser vi fra venstre spleising av Dyneema-tau med strømpe, og de tre bildene til høyre viser spleising av 3-slått tau til ferdigstilling av et livbåttrekk.

Forespørsel og pristilbud

Det kan være greit å ta stilling til følgende detaljer før du sender oss en forespørsel på tau:

  1. Bruksområde og sesong – hva skal tauet tåle av vær og vind, sesong sommer/vinter/helårs, skal det brukes til regatta eller turseiling, fortøyning - flyte- eller synketau, saltvann/ferskvann, størrelse på båt, høyde på mast, type mast, type bom?
  2. Hvilke ønsker og forventninger har du til tauverket? Dimensjon i millimeter, kvalitet på kjerne, strømpe, grep, bristestyrke?
  3. Har du et helt spesielt ønske om farge på tauet?
  4. Bilde – send oss gjerne et referansebilde eller skisse med mål for spleis. Bilder kan du laste opp i kontaktskjemaet.
Send forespørsel
© Seilmaker Iversen
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram