Solseil

Vi dekker det meste!

Er du på jakt etter et solseil med god kvalitet og lang levetid for å skjerme mot sol eller regn?

Vi kan levere solseil både som standard produkter med standardmål, eller som spesialtilpassede solseil etter spesialmål, med materialer og detaljer som passer dine ønsker og behov.

Vår standard lagerførte solseil

Vi leverer standardiserte solseil i ulike størrelser og materialer, slik at det skal være noe for enhver smak og ulike bruksområder. Vår katalog for solseil med priser finner du her. (Link til PDF med foto, mål, materialeinfo og priser).

Solseilene leverer vi i en liten pose laget av selve duken, slik at solseilet enkelt kan pakkes bort, det er enkelt å frakte med seg, og det fungerer fint som en elegant liten gaveeske. Våre standard solseil får du kjøpt i vår butikk på Frekhaug, og i vår nettbutikk.

Dersom det skulle være tomt av en modell på lager, kan vi selvsagt produsere denne, da med en leveringstid på 1-3 uker. Det vil også være mulig å bestille en standardmodell i en annen farge, sjekk da gjerne ut fargekartet for aktuell kvalitet her og send oss bestillingen via vårt kontaktskjema under.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål til våre standard solseil, send oss da gjerne en forespørsel i kontaktskjemaet for hus og hage her.

Send forespørsel

Vår spesialdesignede solseil

Sammen med deg finner vi gode løsninger og materialvalg for selve solseilduken, og vi kan også hjelpe deg med gode løsninger og materialer for oppheng og montering. Vi har et stort utvalg av duk, søm-detaljer og opphengsløsninger for solseil.

Ulike produktdetaljer vi kan levere for solseil

Materialvalg - Duk til solseil

Hvilken kvalitet vi anbefaler til ditt solseil kommer an på dine ønsker og hvilket bruksområde du ønsker for ditt solseil.

Dersom du ønsker å skjerme for sollys, stiller det andre krav til duken enn om du ønsker et regntett solseil. Videre vil bruksperiode påvirke kvalitetsvalget, da en stille og solrik sommerdag ikke krever et like robust solseil som når høststormene kommer.

Kalesjeduk

Solseil beregnet for solskjerming og lett regn, lager vi som oftest i en 320g/m2 kalesjeduk som er vannavvisende, tilsvarende som blir brukt for kalesjer til båt.

Dette er en ensfarget markiseduk med coating på baksiden, med tekstilutseende som gir et klassisk og interiørmessig preg på produktet da overflaten er matt og teksturert.

Her er fargekartet omfattende med et godt utvalg av klassiske farger i ulike nyanser, og det finnes også flere melerte farger som gir enda mer dybdeeffekt i duken og som også gjør eventuelt smuss fra sur nedbør og lignende mindre synlig.

Fargekart og mer materialeinfo for kalesjeduk finner du her.

PVC-duk

Dersom du ønsker en meget slitesterk duk som tåler godt vær og noe vind, kan vi anbefale en 680g/m2 PVC-duk som er mye brukt til solseil som skal henge ute hele året. Denne duken kan høytrykk-spyles og er mest værbestandig, men vi vil likevel anbefale at denne tas inn i kraftig vind slik at ikke konstruksjonen det er festet i får skader.

Duken finnes i mange klare farger, og har flere nyanser av blå, grå og lysere farger som egner seg godt til solseil. Overflaten på denne duken kan du enten få som blank eller matt, der den matte overflaten har noe begrenset utvalg i farger.

Fargekart og mer materialeinfo for 680g/m2 PVC-duk finner du her.

Airtex-duk

Dersom du ønsker en meget lett duk som har et uttrykk som ligner noe på moderne seil, kan vi anbefale en 240g/m2 Airtex-duk som er mye brukt til solseil som er mest brukt om sommeren. Duken lagerfører vi i lys grå og lys beige, lyse og lette farger som egner seg godt til solseil.

Fargekart og mer materialeinfo for 240g/m2 Airtex-duk finner du her.

Foto: Solseil i Airtex-duk farge Sisal.

Lerretsduk - Bomull

Dersom du ønsker ditt solseil laget i en tradisjonell duk kan vi også levere solseil i impregnert 500g/m2 bomullsduk. Da denne duken kun leveres i naturfarge, anbefaler vi at denne anvendes hovedsakelig om sommeren på grunn av at det ellers kan sette seg smuss i duken.

Farge og mer materialeinfo for 500g/m2 Bomulls-duk finner du her.

Detaljer for ditt solseil

Vi har flere løsninger for utførelsen av selve detaljene på solseilet.

Hjørneløsning forsterkning

Vi leverer flere forskjellige design for hjørneløsninger, men felles for dem er at de forsterker hjørnene og duken slik at den holder seg bedre og varer lengre.

På foto under ser du et solseil med tradisjonelle hjørneløsninger (fjerne «sydd med zikk zakk søm») som er et populært solseil da det ligner et vanlig seil med gode seildetaljer. Denne hjørneløsningen kan anvendes for solseil som lages i kalesjeduk, lerretsduk (utgår) og airtex-duk.

Foto: Tradisjonelt solseilshjørne laget i kalesjeduk. Vi monterer rustfrie og robuste seilmaljer som sitter solid i de forsterkede seilhjørnene, og tåler en god oppstramming av solseilet.

For den noe mer robuste 680g/m2 PVC-duken, anvender vi også tre lags forsterkning, men i en noe forenklet variant som utformes enten med buede eller rette forsterkninger. Denne noe enklere hjørneforsterkningen kan selvsagt også anvendes for solseil som lages i kalesjeduk, lerretsduk, eller airtex-duk.

Tabellen under viser utvalget av hjørneforsterkninger som vi anvender i vår produksjon av solseil:

Innhol

På våre solseil lager vi innhol/bue på de sidene av solseilet som henger fritt. Dette er noe vi vanligvis gjør som erfaringsmessig reduserer blafring og forlenger levetiden på seilet. Solseilet får da en bedre strekk når det monteres, men innhol er ikke nødvendig på de sidene som skal festes med flere festepunkter langs veggen.

Kanting

Langs sidene på solseilet syr vi en forsterket kant som også reduserer blafring og dermed forlenger levetiden på solseilet.

Foto: Solseilhjørne med STANDARD+ hjørneløsning laget i PVC-duk. Dette solseilet ble laget til TV2´s Tid for hjem.

Maljer

I hvert hjørne av solseilet, og langs lengdene som skal ha flere fester i husveggen, monterer vi kraftige maljer. Maljene blir da slått gjennom alle lagene med forsterket duk, slik at de sitter ekstra godt og disse er meget slitesterke.

På våre standard solseil vi tilbyr som lagervare benytter vi maljer i forniklet messing. I tillegg kan vi tilby rustfrie SR-maljer (Superring) som oppnår ekstra godt feste, og derfor anbefales for større seil og kraftigere duker.

Foto: Solseilhjørne med ekstra kraftige og rustfrie SR-maljer til bruk for større og tyngre solseil.

Webbing

På noen solseil monterer vi i tillegg webbing gjennom seilmaljen og syr endene på disse spredt utover hjørneforsterkningen. Dette danner et enda sterkere solseilshjørne da webbingen sikrer seilmaljen enda bedre og fordeler belastningen enda mer utover solseilhjørnet.

Foto: Solseilhjørne med STANDARD+ hjørneløsning laget i Airtex-duk med webbing som ekstra forsterkning. Her er det montert blokk for tau og cleat for å låse tauet i korrekt posisjon.

Opphengsløsninger

Vi har mange løsninger på oppheng av solseil, og kombinasjonen av disse varierer veldig da de tilpasses den enkeltes uteområde og det festemulighetene som finnes der.

Videre vil kvalitet og størrelse på solseilet også påvirke valg av opphengsløsning, da ulik vekt på solseilet setter ulike krav til montering. Som tidligere nevnt vil også bruksperiode påvirke valg av opphengsløsning, da vi beregner forskjellige løsninger for solseil som kun brukes solskinnsdager og solseil som er beregnet til å henge ute hele året.

Eksempler på opphengsløsninger

Vinkel og helling på solseilet

Uansett om solseilet er planlagt for bruk i regn eller ikke, anbefaler vi alltid at det er god helling på duken slik at nedbør renner godt av og ikke samler seg i solseilet. Dette kan for eksempel løses ved at et hjørne er lavere montert enn resten, og dette bør være det hjørnet som er lengst vekk fra husveggen eller sitteplassen, slik at vannet renner bort fra området. Hjørnet eller hjørnene som er lavere er det greit å kunne justere slik at solseilet kan strammes og slakkes etter behov.

Opphengsløsning – karabinkrok/tau/blokk/cleat

Her anbefaler vi for eksempel en pakkeløsning med karabinkrok, solide tau, blokker med og uten hundsvott(utveksling ved tyngre/større solseil) og cleat for montering på vegg for låsing av tau.

Løsningene i bildene under er beregnet for tau med tykkelse 8mm-10mm, men vi kan også levere løsninger med høyere styrke. Dette blir beregnet ut fra kvadratmetervekt på duk og mengde duk som blir brukt til å lage ditt solseil. Dimensjonene på opphengsutstyr vil altså bli tilpasset solseilet og materialene det skal monteres i.

Foto: Pakkeløsninger med karabinkrok, solide tau, blokker med og uten hundsvott(utveksling) og cleat for montering på vegg for låsing av tau, her med Liros Herkules tau til venstre og kunsthamp spleiset i karabinkrok til høyre. Kunsthamp-tau er ofte brukt sammen med tradisjonelle hjørner i kalesjeduk.

Vi kan også spleise tauet på karabinkroken for deg dersom du ønsker dette, dette leverer vi fra kr.450,- inkl. mva. pr. spleis. Ved flere spleiser kontakt oss gjerne for pristilbud.

Opphengsløsning – karabinkrok/øyebolt

Et solseil kan ha mange ulike fasonger, og ofte er det slik at hjørnene mot husvegg festes med karabinkrok i seilmaljen, der karabinkroken festes i en øyebolt i husveggen.

Dersom sidene som er langs husveggen er rette, kan det som nevnt monteres flere seilmaljer i solseilet på denne siden og de festes ved hjelp av karabinkroker i øyebolter med en avstand på ca. 1 meter. En slik løsning fungerer spesielt godt oppunder tak-utstikk for å redusere mengden regn og sol som slipper gjennom mellomrommet mellom solseil og vegg.

Solseilet kan da monteres ved at det blir festet øyebolter i vegg/kiste(stender/takbjelke), og karabinkrokene festes i øyebolt og maljer. Her kan det gjerne opplyses på målskisse hvor maljene ønskes plassering i forhold til hvor bjelkene ligger, slik at øyeboltene får godt feste.

Mål og fasong

Et solseil kan ha mange ulike fasonger, ulike trekanter og firkanter, og være spesialtilpassede til utformingen på veggene og detaljene på din uteplass. For å sikre oss at vi har en felles forståelse for hvordan du ønsker ditt solseil setter vi stor pris på å motta en enkel skisse med opplysninger om mål og gjerne vinkler på solseilet. Alternativt kan du gjerne sende oss byggetegninger av hus, eller uteplass, slik at vi beregner størrelse og kommer med forslag til beste løsning for solseilets fasong og opphengmuligheter.

Forespørsel og pristilbud

Før du sender forespørselen kan det være greit å ta stilling til følgende detaljer:

  1. Bruksområde og sesong – hva skal solseilet tåle av vær og vind, skal det kun henge ute i sommerhalvåret, eller stå ute på hytta hele året i snø og vind?
  2. Hvilket duk-materiale ønsker du solseilet laget i?
  3. Hvilken farge ønsker du på solseilet?
  4. Hvilke hjørnedetaljer ønsker du på solseilet?
  5. Hvilke monteringsløsninger ønsker du for solseilet, og hvilke materialer er det der solseilet skal festes?
  6. Hva ønsker du av tilleggsutstyr levert sammen med solseilet? Hvilken type tauverk, strikksnor/shockcord, eller wire-løsning ønsker du? Og hvilke dimensjoner, farger og lengder ønsker du i så fall på disse?
  7. Mål –Ta gjerne mål av uteplass og/eller lag gjerne en enkel målskisse som viser hvordan du ser for deg at solseilet skal se ut. Her er det til stor hjelp om du opplyser gradene på vinklene, spesielt dersom det er rette vinkler. Skriv/tegn gjerne inn detaljer som «husvegg, utepeis, dør» slik at vi lettere kan orientere oss på tegningen. Bilder kan du laste opp i kontaktskjemaet under.
  8. Bilde – dersom du ønsker at vi skal komme med forslag til opphengsløsninger og forslag til materialer, ønsker vi gjerne å se bilder av området der solseilet skal monteres. Her er det til stor hjelp om vi kan motta bilder fra forskjellige vinkler av uteplassen, slik at vi ser hvilke materialer og festemuligheter som finnes. I tillegg får vi da bedre kjennskap til evt. varmekilder, fastmontert utstyr, skarpe hjørner osv. Bilder kan du laste opp i kontaktskjemaet under.

Bilde – dersom du ønsker at vi skal komme med forslag til opphengsløsninger og forslag til materialer, ønsker vi gjerne å se bilder av området der solseilet skal monteres. Her er det til stor hjelp om vi kan motta bilder fra forskjellige vinkler av uteplassen, slik at vi ser hvilke materialer og festemuligheter som finnes. I tillegg får vi da bedre kjennskap til evt. varmekilder, fastmontert utstyr, skarpe hjørner osv. Bilder kan du laste opp i kontaktskjemaet under.

Send forespørsel
© Seilmaker Iversen
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram