Terrassevegger/Le-vegger

Vi dekker det meste!

Ønsker du å forlenge utesesongen med avtagbare terrassevegger?

Eller kanskje du vil beskytte uteplassen eller ytterdøren på hytta mot vind og snø?

Vi produserer avtagbare terrassevegger tilpasset din uteplass, med materialer og detaljer som passer dine ønsker og behov.

Send forespørsel

Våre spesialtilpassede terrassevegger

Sammen med deg finner vi gode løsninger og materialevalg for dine terrassevegger, og vi kan også hjelpe deg med gode løsninger og utstyr for oppheng og montering.

Vi har et stort utvalg av duk, sømdetaljer og opphengsløsninger for terrassevegger.

Ulike produktdetaljer vi kan levere for terrassevegger

Materialvalg – Duk til terrassevegger

Hvilken kvalitet vi anbefaler til din terrassevegg kommer an på dine ønsker og hvilket bruksområde du planlegger for din terrassevegg.

Dersom du ønsker å skjerme for sollys eller trekk, stiller det andre krav til duken enn om du ønsker en regntett terrassevegg som tåler is og snø. Videre vil bruksperiode påvirke kvalitetsvalget, da en stille og solrik sommerdag ikke krever en like robust terrassevegg som når høststormene kommer.

Kalesjeduk

Terrassevegger beregnet for sol- og vindskjerming og lett regn til bruk i sommerhalvåret, lager vi som oftest i en 320g/m2 kalesjeduk som er vannavvisende, tilsvarende som blir brukt for kalesjer til båt.

Dette er en vevet spunnfarget akrylduk med coating på baksiden, med tekstilutseende som gir et klassisk og interiørmessig preg på produktet da overflaten er matt og teksturert.

Her er fargekartet omfattende med et godt utvalg av klassiske farger i ulike nyanser, og det finnes også flere melerte farger som gir enda mer dybdeeffekt i duken og som også gjør eventuelt smuss fra sur nedbør og lignende mindre synlig.

Fargekart og materialeinfo for vår kalesjeduk finner du her.

PVC-duk

Dersom du ønsker en meget slitesterk duk som tåler godt vær og noe vind, kan vi anbefale en 680g/m2 PVC-duk som er mye brukt til terrassevegger som skal henge ute hele året. Denne duken kan høytrykk-spyles og er mest værbestandig, men vi vil likevel anbefale at denne tas inn i kraftig vind slik at ikke konstruksjonen den er festet i får skader.

Duken finnes i mange klare farger, og har i tillegg til svart og brun flere nyanser av grå og lysere farger som egner seg godt til terrassevegger. Overflaten på denne duken kan du enten få som blank eller matt, der den matte overflaten har noe begrenset utvalg i farger.

Fargekart og materialeinfo for 680g/m2 PVC-duk finner du her.

Detaljer for din terrassevegg

Vi har flere løsninger for utførelsen av selve detaljene på terrasseveggene vi leverer.

Oppheng og montering av terrassevegger – praktiske løsninger

Som oftest skal terrasseveggene monteres på en treramme, enten rundt en frittstående pergola, eller for å lukke de åpne veggene på en terrasse eller balkong.

Vi har fokus på å anvende løsninger for oppheng som gjør det enkelt og hurtig å fjerne terrasseveggene helt dersom det er meldt uvær, eller midt på sommeren når varmen gjerne er langvarig og man ønsker å pakke terrasseveggene helt vekk.

Keder og kederlist

Vi leverer kederlister i aluminium som du kan montere både på vegg og oppunder tak, og denne løsningen er meget enkel å bruke ved at kederen som er montert på toppen av terrasseveggene trekkes lett gjennom sporet i kederlisten.

Vriknapper og maljer

Når terrasseveggen er festet og henger oppunder taket eller på veggen, er det enkelt å feste sidene på terrasseveggen med vriknapper. På selve terrasseveggduken monteres en oval malje, og når terrasseveggen monteres blir de tilhørende vriknappene skrudd fast på veggen tilpasset plasseringene for maljene. Under ser du bilder av maljer og vriknapper både hver for seg og ferdig montert.

Opprullingssnorer

Nå er det jo slik at været kan være skiftende og det er veldig praktisk å kunne rulle opp terrasseveggene når det ikke er behov for dem. Dette løser vi oftest ved å dele opp terrasseveggene i flere moduler ved å montere glidelåser i sidene på hver del som kunden ønsker å rulle opp.

Da er det enkelt å åpne glidelåsene på hver side og rulle veggen opp mot taket, og feste denne ved hjelp av snorene som vi monterer oppunder takfestet. Inndeling av veggen i flere deler er mest brukt på større terrassevegger, da de mindre terrasseveggene fint kan rulles opp i en samlet modul. Fordelen med flere inndelinger er at man kan velge å beholde deler av terrasseveggen nede og tilpasse dette etter vær og vind.

Vinduer og dører

Når terrasseveggene er nede ønsker vi gjerne fortsatt å nyte utsikten fra uteplassen og å slippe inn dagslyset.

Vinduer for terrassevegger

Vi kan lage vinduer i terrasseveggene dine tilpasset dine ønsker og målene på din uteplass.

Her kan vi lage alt fra små vinduer til store heldekkende vinduer fra tak til gulv. Det eneste vi må ta hensyn til er at duken vi anvender har en max. ferdig bredde på ca. 130cm. Det vil si at et vindu med høyde 130cm kan plasseres liggende langs terrasseveggen, eller et vindu med bredde 130cm kan gå fra gulv til tak.

For sammenføyningene mellom de ulike delene av terrasseveggen og montering av maljer og lignende anbefaler vi likevel at det anvendes hoved-duk som kalesjeduk eller PVC-duk, da hoved-dukene har bedre holdbarhet enn vindusduken for montering av glidelåser, maljer og annet.

Bildene under viser eksempler på ulike løsninger for vinduer i terrassevegger.

Foto: Terrassevegger med kjeder og kjederlist i topp, vriknapper og maljer i sidene, og til høyre i bildet en dør med glidelås og opprullingsstropper for enkel åpning og gjennomgang.

Dører for terrassevegger

Selv om terrasseveggene kan deles inn i flere deler som kan rulles opp hver for seg, kan det av og til være praktisk å ha en mindre dør som er enkel å bruke spesielt om høsten og våren når terrasseveggene ofte er nede store deler av tiden. Her lager vi glidelåser i hver av sidene på døren og monterer egne opprullingssnorer over døren.

Trekk til dører og enkle le-vegger

Vi kan også lage enkle trekk til å beskytte ytterdører mot vær og vind. Enten du har hytte på fjellet og trenger beskyttelse mot snø, eller du har hytte og naust på et værhardt sted ved kysten. Her kan man også benytte kombinasjonen av keder og kederlist i topp og maljer og vriknapper på sidene, eller kun anvende maljer og vriknapper hele veien rundt, slik at trekket monteres i dørlistene. For enkle le-vegger er det også flere muligheter for å feste denne til vegg, rekkverk og søyler, noe som kan tilpasses din uteplass og dine ønsker.

Hvordan går jeg frem for å bestille terrassevegg eller levegg?

Eksempler på duker vi har lager:

Rød terrassevegg – enkel rød terrassevegg i kalesjeduk farge PEPPER med kjeder/kjederlist-oppheng, vriknapper i sidene, to-delt vegg m/3stk glidelåser og 5 stk opprullingssnorer, 2 stk vinduer og lomme med rør i nedkant. 

Beige terrassevegg –  Beige terrassevegg i kalesjeduk farge Beige Chiné med kjeder/kjederlist-oppheng, vriknapper i sidene, tre-delt vegg m/4stk glidelåser og 8 stk opprullingssnorer, 1 stk vindu og lomme med rør i nedkant, gummiringer for oppstramming av duk og feste i nedkant. 

Lys grå terrassevegg/levegg – Lys grå terrasse vegg i PVC-belagt 680g/m2 polyester duk farge 415, her i matt overflate, montert med kjeder/kjederlist-oppheng, vriknapper i sidene, lomme sveist klar for rør i nedkant. 

Forespørsel og pristilbud

Før du sender forespørselen kan det være greit å ta stilling til følgende detaljer: 

  1. Bruksområde og sesong 
  2. Hvilke ønsker og forventninger har du til materialet? 

Les gjerne mer om våre duk-kvaliteter her 

  1. Har du et helt spesielt ønske om farge på din terrassevegg?
  2. Hvilke opphengsløsninger og detaljer ønsker du for din terrassevegg? 
  3. Bilder av ditt uteområde – for at vi skal kunne komme med forslag til opphengsløsninger og forslag til materialer, ønsker vi bilder av området der terrasseveggen skal monteres. Ta da gjerne bilder fra forskjellige vinkler slik at vi ser hvilke materialer og vinkler det er der terrasseveggen skal monteres. I tillegg får vi da bedre kjennskap til varmekilder, fastmontert utstyr, skarpe hjørner som krever forsterkning i duken eller spesialduk osv.
  4. Skisse med mål – send oss gjerne en skisse som viser målene og vinklene på stedet der du ønsker din terrassevegg montert, eller du kan sende målene på ferdig vegg. Uansett er det fint om du opplyser oss om målene er tatt i lysåpningen på uteområdet, eller om målene er for ferdig produkt, slik at vi er sikker på at vi har forstått detaljene korrekt.

Tegn også gjerne inn hvilke detaljer du ønsker på din terrassevegg, hvor du ønsker dør og vinduer, og gjerne høyde og bredde på disse. Hvilke opphengsløsninger du ønsker, hvor du vil ha glidelåser, behov for opprulling av hele veggen eller deler av veggen osv.

Vi kan selvsagt også komme med forslag til detaljer dersom du bare beskriver hva du ønsker og hvordan du vil bruke din terrassevegg. Uansett vil vi noen ganger komme tilbake med forslag til løsninger som er mer produksjonsvennlige og dermed mer prisvennlige.

Send forespørsel

Finner du ikke info om akkurat det produktet du trenger? Send oss en forespørsel - Vi dekker det meste!

© Seilmaker Iversen
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram